Now playing

Avatar

On Air

Alter radio
Είστε εδώ:Home τεχνολογία Διαδίκτυο Συνέντευξη : Δημήτρης Τσιβούλας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
    • Πολυμέσα
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Συνέντευξη : Δημήτρης Τσιβούλας

Από Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου, 2018

Ο Δημήτρης Τσιβούλας είναι απο τους καλύτερους μουσικούς της γενιάς του.

 

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία αποφάσισε να αφοσιωθεί στις τέχνες.

Είναι επί χρόνια ιδιοκτήτης ωδείου και σχολής χορού και κοντά του έχουν έρθει σε επαφή με την μουσική αλλά και άλλες τέχνες πολλά νέα παιδιά.

Πρόσφατα μας συστήθηκε με την πρώτη του προσωπική δουλειά ,ενώ από τον Απρίλη του 2018 ενσωματώθηκε στο δυναμικό της Spider Music.

Aκολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε :

 1) Ξεκίνησες φέτος την συνεργασία σου με την Spider Music.Πως δημιουργήθηκε αυτό το επαγγελματικό βήμα?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ :  Γράφω τραγούδια από πολύ μικρός. Από τότε σχεδόν που ξεκίνησα να παίζω μουσική. Πάντα ήταν μια διέξοδος για μένα. Κάτι σαν… αγχολυτικό…

Πέρσι, έπειτα από κάποια πολύ κολακευτικά σχόλια που άκουσα από ένα μεγάλο δημιουργό ο οποίος έχει σφραγίσει ανεξίτηλα την ιστορία της ελληνικής μουσικής, αποφάσισα να μπω στο στούντιο. Με την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, απευθύνθηκα στην συγκεκριμένη εταιρεία η οποία πίστεψε στην όλη δουλειά μου και δέχτηκε να τα εκδώσει.

2) Η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά σε τι ήχους προορίζει τον ακροατή?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Η πρώτη μου αυτή δουλειά έχει ως σκοπό να συστηθώ ως δημιουργός. Γενικά μου αρέσει να κινούμαι ανάμεσα στα διάφορα ήδη και στυλ της μουσικής και πολλές φορές να τα..παντρεύω .

Μέσα στη δουλειά θα βρείτε ροκ ήχους παντρεμένους με τη ρεμπέτικη και την Ηπειρώτικη μουσική, ένα ethic κομμάτι που παραπέμπει απευθείας στις ρίζες μου των προγόνων μου στη Σμύρνη, swing, latin.. Όλα σχεδόν χορευτικά κομμάτια και όλα με δανεισμένες επιρροές από άλλα ήδη μουσικής, συγγενή ή όχι.

3Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ξεχωρίζεις και ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι θα το προωθήσεις? 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Τα τραγούδια μου είναι όλα βιωματικά. Κάθε στιγμή ή σκέψη, ή οτιδήποτε, μπορεί να γίνει τραγούδι. Όλα λοιπόν είναι παιδιά μου.

Και αυτά που εκδόθηκαν και αυτά που θα εκδοθούν αλλά και αυτά που θα παραμείνουν για πάντα στο συρτάρι. Υπάρχει όμως ένα τραγούδι, το οποίο γράφτηκε κάτω από έντονα φορτισμένη κατάσταση. Αυτό είναι το ΄΄Ύμνος για όλα και κανένα΄΄, το τραγούδι που έδωσε τίτλο στο cd. Γράφτηκε για να περιγράψει τον αγώνα ενός πάρα πολύ προσφιλούς μου προσώπου και των οικείων του, το οποίο έδινε μάχη με την ασθένεια της εποχής μας.

4) Αν σου ζητούσαμε να κρίνεις ο ίδιος το άλμπουμ σου ,τι θα μας έλεγες ως επαγγελματίας μουσικός και τι ως εραστής της τέχνης?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Δύσκολη ερώτηση.. Πως μπορώ εγώ να γίνω κριτής του εαυτού μου; Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να αποστασιοποιηθώ, αν και πάλι δε θα μπορέσω να κρίνω αντικειμενικά.

Ως μουσικός μου αρέσει που χρησιμοποιούνται λίγο… περίεργες αρμονίες σε κάποια κομμάτια. Ως εραστής της τέχνης-ερασιτέχνης, όλα τα κομμάτια βγήκαν μέσα από τη ψυχή μου. Κομμάτια που εύχομαι να αγγίξουν τις ψυχές και άλλων ανθρώπων.

5) Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα; 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Μεγάλωσα ακούγοντας παλιά ελληνικά λαικά τραγούδια. Αργότερα, έγινε ήρωας μου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αλλά και όλοι οι συνθέτες που έγραψαν για αυτόν.

Ταυτόχρονα γνώρισα όλη την ροκ σκηνή της Ελλάδας και αγάπησα τον Παύλο αλλά και τον Άσιμο. Αργότερα στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα στη μουσική ως κιθαρίστας και τραγουδιστής, ήρθα σε επαφή με το ρεμπέτικο και τη παραδοσιακή μας μουσική. Ταυτόχρονα με τη blues και τη rock και τη jazz όπου ως κιθαρίστας που ΄΄σέβεται΄΄ τον εαυτό του, μελετούσα ανελλειπώς.

6) Με ποια τραγούδια είσαι ''συνδεδεμένος'';

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Έχω συνδεθεί κατά καιρούς με πάρα πολλά τραγούδια. Ανάλογα τη φάση που περνάω.

Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω ότι τα τραγούδια που γράφτηκαν κάτω από κάποια συγκινησιακή φόρτιση κουβαλούν μέσα τους ψυχή.. Και αυτή η ψυχή μπορεί να μας ξεκλειδώσει.. Μπορεί να μας κάνει να ΄΄συνδεθούμε΄΄ μαζί τους.

7) Θα γίνει κάποια παρουσίαση στη πόλη σου Θεσσαλονίκη? 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ :  Ναι.. Γύρω στα μέσα Σεπτέμβρη θα γίνει μια παρουσίαση του δίσκου στη Θεσσαλονίκη και στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα.

Αργότερα θα ξεκινήσουν live σε διάφορους χώρους, ελπίζω όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις.

8) Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Η αλήθεια είναι ότι έχει μόλις ένα μήνα που κυκλοφόρησε ο δίσκος οπότε όλη η προσοχή έχει πέσει στη προώθησή του.

Παρόλα αυτά όμως συνεχίζω και γράφω συνέχεια καινούργια τραγούδια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της διαλογής με μία φίλη-συνεργάτη, ώστε να πει κάποια κομμάτια μου στη πρώτη προσωπική της δουλειά.

Όμως επειδή είμαστε ακόμα στην πολύ αρχή, δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

9) Είσαι ιδιοκτήτης μουσικών ωδείων και κοντά σε πολλά νέα παιδιά. Όσο αφορά τα talent shows, ποια είναι η γνώμη σου;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις… Λοιπόν… Πιστεύω γενικά ότι τα παιδιά οφείλουν να έχουν όνειρα και οφείλουν στον εαυτό τους να τα κυνηγούν. Δυστυχώς για αυτά είναι λίγα τα μέσα προβολής. Τα talent shows είναι κάποια από αυτά. Τα προβλήματα που εντοπίζω είναι κυρίως δύο. Κατά πρώτον είναι ότι ΄΄υπόσχονται΄΄ γρήγορη αναγνώριση και προβολή με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμη αυτή η απότομη διασημότητα από τα περισσότερα παιδιά. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι έχουν επικεντρωθεί μόνο στην αναζήτηση φωνών, που τις πιο πολλές φορές είναι παιδιά με ωραία φωνή αλλά χωρίς κάτι το διαφορετικό. Χωρίς χαρακτήρα. Συνήθως είναι κάποιο…copy από κάποια φωνή που προϋπήρξε. Για αυτό και βλέπουμε ότι οι πιο πολλοί από αυτούς κάνουν μια πρόσκαιρη επιτυχία και έπειτα χάνονται. Πραγματικά σαν κομήτες. Πιστεύω επίσης ότι ακόμα, δυστυχώς, λανσάρεται το πρότυπο του αυτοδίδακτου μουσικού, που τις πιο πολλές φορές δεν έχει καμία μουσική γνώση, τη στιγμή μάλιστα που σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας λειτουργούν τόσα πολλά ωδεία και μουσικές σχολές όπου μέσα σπουδάζουν και εκφράζονται χιλιάδες ταλέντα, σε ήδη μουσικής που είναι εκδιωγμένα από το…΄΄σύστημα΄΄.

Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μεγαλύτερο λάθος. Ότι δηλαδή στοχεύουν στις φωνές και στους αυτοδίδακτους. Τα Ωδεία όμως είναι γεμάτα με ταλέντα. Με παιδιά που παίζουν καταπληκτικά, με νέα παιδιά που γράφουν επίσης πάρα πολύ όμορφα Θα έπρεπε να υπάρχει κατά τη γνώμη μου ένα talent show που να δίνει βήμα στους νέους δημιουργούς. Όπως επίσης και ένα talent show που να δίνει βήμα σε μικρούς σολίστες, όπου όμως οι διακριθέντες δε θα έπαιρναν κάποιο χρηματικό έπαθλο αλλά τη χρηματοδότηση των μελλοντικών σπουδών τους. Η μουσική έχει ανάγκη από νέα παιδιά μορφωμένα με ανοιχτά μυαλά και εμπνευσμένα.

10) Αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία ευχή σου, ποια θα ήταν αυτή;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Λένε ότι δεν πρέπει να φανερώνουμε τις ευχές μας διότι έτσι… ακυρώνονται. Παρόλα αυτά, οφείλω να πω ότι όπως όλοι έτσι και εγώ είμαι πολυδιάστατος άνθρωπος και προσπαθώ να κάνω όνειρα.

Πιστεύω ότι η φαντασία και τα όνειρα είναι η πηγή της δημιουργίας. Αν κάτι κάποιος μπορεί να το φανταστεί τότε με βεβαιότητα μπορεί να το κάνει και πραγματικότητα.

Η ευχή μου λοιπόν είναι να μπορώ να φαντάζομαι και να ονειρεύομαι και αν μπορούσα να ζητήσω και κάτι παραπάνω θα ήταν να καταφέρω να πραγματοποιήσω όσα περισσότερα από αυτά γίνεται.

11) Δώσε μας μια ευχή για το ραδιόφωνο του Alter

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ : Εύχομαι να μακροημερεύσει και να βάλει ένα λιθαράκι ώστε να σταματήσει όλη αυτή η αισθητική κατρακύλα που έχει παρασύρει την ελληνική κοινωνία.

Εύχομαι να είναι ο σταθμός στον οποίο θα αναφέρονται όλοι όταν θα θέλουν να εκφράσουν τον συνδυασμό της αισθητικής με την εμπορικότητα. Καλό και ατέλειωτο ταξίδι στις ψυχές μας, στα μοναχικά βράδια μας, στις χαρές αλλά και τις στενοχώριες μας!

Πολυμέσα

Λίγα λόγια για εμάς...

  • Ο Alter Radio στηρίζει την καλή ξένη μουσική. Αγαπημένα τραγούδια παίζουν όλο το 24ωρο..akou_tin_kardia_sou2

Επικοινωνία

Άκου τί είπαν...

  • χωρίς μουσική , η ζωή θα ήταν λάθος!
    (Φρίντριχ Νίτσε)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.
Ok