Now playing

Avatar

On Air

Alter radio
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Πόλεμος μέχρι τέλους για τα παιδιά του Μπιθικώτση

Από Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου, 2018

 Σφάζονται για τα τραγούδια του πατέρα τους! Οι Γρηγόρης και Αννα διασταυρώνουν μέσω της «Espresso» τα ξίφη τους

 

Από τον 
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Κόντρα δίχως τέλος για δύο από τα παιδιά του Γρηγόρη Μπιθικώτση! Η ανελέητη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον συνονόματο γιο του «Σερ» του ελληνικού πενταγράμμου, Γρηγόρη, και στην ετεροθαλή αδελφή του, Αννα, φαίνεται ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το... φιτίλι άναψε με το εξώδικο-τελεσίγραφο που έστειλε ο Γρηγόρης στην Αννα, ζητώντας της να παίρνει άδεια από τον ίδιο και τη μητέρα του, τη Μεταξία, για τα τραγούδια του πατέρα τους που παρουσιάζει σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, μια και τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του ο αείμνηστος καλλιτέχνης τα είχε παραχωρήσει σε εκείνους μέσω της διαθήκης του. «Εστειλα στην αδελφή μου ένα εξώδικο βάσει του οποίου πρέπει να συμμορφωθεί. Εύχομαι να συζητήσουμε με την Αννα και να βρούμε μια λύση, αλλιώς ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Κάποια πράγματα έχουν ένα όριο» λέει στις αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Espresso» ο γιος του μεγάλου Ελληνα ερμηνευτή. «Εκείνος ξεκίνησε τον πόλεμο, εκείνος θα αποφασίσει πού θέλει να φτάσει» απαντά η Αννα Μπιθικώτση, επίσης μέσω της εφημερίδας μας.

Οι μουσικές εκδηλώσεις

Ολα άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο Γρηγόρης ζήτησε δημοσίως με επιστολή του από την Αννα να παίρνει άδεια για τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε από τότε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες είναι στηριγμένες στα τραγούδια του πατέρα τους. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να στείλει εκ νέου, προχθές, ανακοίνωση στα media αλλά και εξώδικο στην ίδια, ζητώντας της να συμμορφωθεί: «Διαχειρίστηκα με διακριτικότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ακατανόητη επιμονή της αδελφής μου να μεταχειρίζεται το όνομα και τη μνήμη του πατέρα μας με τρόπο και για σκοπούς που είναι βέβαιον ότι θα τον έβρισκαν πλήρως αντίθετο. Δυστυχώς, και παρά το ότι η ίδια πολύ καλά γνωρίζει ότι η μητέρα μου Μεταξία Μπιθικώτση και εγώ είμαστε οι αποκλειστικοί και νόμιμοι δικαιούχοι του περιουσιακού (πνευματικά και συγγενικά) και ηθικού δικαιώματος αντίστοιχα στο σύνολο του έργου του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, εκείνη εξακολουθεί, χωρίς νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη δική μας άδεια, να πραγματοποιεί, όπως και κατά το παρελθόν έπραττε, μουσικές εκδηλώσεις - παραστάσεις - συναυλίες με θέμα το έργο του μεγάλου δημιουργού και μάλιστα χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές που αρμόζουν σε μια τέτοια παρουσίαση, ώστε να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται το έργο αυτό» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δημόσια δήλωση που έκανε ο Γρηγόρης μέσω του δικηγόρου του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, δείχνοντάς της την πρόθεσή του να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Την ίδια θέση κρατά και ο δικηγόρος του κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Στην Αννα δόθηκε και χώρος και χρόνος από τον αδελφό της. Δεν υπήρξε κάποια κίνηση καλής θελήσεως από την πλευρά της. Η επόμενη κίνηση, εφόσον δεν τηρηθούν όσα αναφέρει η διαθήκη, είναι το θέμα να μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες».

«Ο μπαμπάς μου ήταν στις περισσότερες παραστάσεις μου»

«Εκείνος ξεκίνησε τον πόλεμο, εκείνος θα αποφασίσει πού θέλει να φτάσει. Εγώ δεν ξεκίνησα απολύτως τίποτα, ούτε αμαύρωσα ποτέ τη μνήμη του πατέρα μου ούτε και έχω κάτι μαζί του» λέει σήμερα στην «Espresso» η Αννα Μπιθικώτση, φανερά δυσαρεστημένη με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της ενδοοικογενειακής κόντρας τους. Σε ερώτησή μας αν πιστεύει πως η υπόθεση θα φτάσει έως τις δικαστικές αίθουσες, η ετεροθαλής αδελφή του Γρηγόρη απαντά κοφτά: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον αδελφό μου μέχρι πού θα φτάσει. Εγώ δεν έχω καμιά πρόθεση για κάτι τέτοιο. Ο Θεός είναι πάντα με το δίκιο των ανθρώπων. Ο πατέρας μου, από εκεί που είναι, μας βλέπει και ξέρει την αλήθεια». Και συνεχίζει: «Οταν ο μπαμπάς μου ήταν εν ζωή, δεν είχε συμβεί τίποτα από όσα γίνονται τώρα. Ο μπαμπάς μου ήταν στις περισσότερες παραστάσεις που έδινα». Λίγη ώρα μετά το εξώδικο που της έστειλε ο αδελφός της, η Αννα Μπιθικώτση με δική της δημόσια δήλωση ανακοίνωσε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, φτάνοντας έτσι στα άκρα τη διαμάχη τους: «Εχοντας πλήρη επίγνωση της ιστορίας του ονόματος που κουβαλάω ως κληρονομιά -και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει-, καθώς επίσης της προσφοράς μου στα πνευματικά δρώμενα της Ελλάδας, με σκοπό να συνεχίσω να παρουσιάζω απρόσκοπτα τα πνευματικά δημιουργήματά μου, δηλώνω -όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν προς κάθε αρμόδια Αρχή και σε κάθε άλλο πρόσωπο, γνωστό ή/και άγνωστο- ότι θα υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμα παρουσίασης της πνευματικής μου δημιουργίας σε οποιονδήποτε πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως έκανα απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, θα αποκρούω δε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού ή/και αποκλεισμού τόσο εμού όσο και του έργου μου από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού».

espresso

Λίγα λόγια για εμάς...

  • Ο Alter Radio στηρίζει την καλή ξένη μουσική. Αγαπημένα τραγούδια παίζουν όλο το 24ωρο..akou_tin_kardia_sou2

Επικοινωνία

Άκου τί είπαν...

  • χωρίς μουσική , η ζωή θα ήταν λάθος!
    (Φρίντριχ Νίτσε)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.
Ok